Psychosociale ondersteuning

ind-gesprek.jpgWij bieden individuele gesprekken aan om allerhande verschillende redenen. Dit kan zijn om te helpen bij moeilijkheden in het leven, of om het dagelijkse leven te helpen organiseren, om te helpen...

Wij bieden deze gesprekken aan voor een brede doelgroep. Onze mensen van het Home, Denst Inclusieve Ondersteuning (DIO) en Dagcentrum kunnen individuele gesprekken hebben. Maar ook mensen die (nog) geen erkenning van het VAPH hebben kunnen bij ons terecht via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH). Personen die willen weten of wij hen individuele gesprekken kunnen aanbieden, kunnen altijd contact met ons opnemen. Dan nemen we samen door wat mogelijk is. Bijvoorbeeld door:

Individuele psychosociale gesprekken

Deze gesprekken hebben vooral als doel om mee vorm te geven aan de kwaliteit van het wonen of dagbesteding. In een één-op-één gesprek wordt er bepaald wat de cliënt wil bereiken en hoe dat bereikt gaat worden. 

Individuele praktische hulp

Deze hulp is vooral instrumentaal van aard. In een één-op-één relatie wordt er praktische ondersteuning geboden in het dagelijks leven.